Tafelmodel multiparameter fotometers voor wateranalyse

De HI833xx-serie multiparameter fotometers omvat modellen voor een breed scala aan toepassingen. Deze meters zijn compact en veelzijdig, waardoor ze ideaal zijn voor zowel laboratoriumgebruik als draagbare toepassing. De uitgebreide parameters en functies maken een diepgaande wateranalyse mogelijk.

Sort by
Sort by

Waterkwaliteit meten

wat is een fotometer

De HI833xx-reeks zijn compacte, multiparameter fotometers ontwikkeld voor wateranalyses in het laboratorium of in het veld. De meters zijn van de meest geavanceerde fotometers op de markt, met een innovatief optisch ontwerp, dat gebruik maakt van een referentiedetector en lens om fouten te elimineren door veranderingen in de lichtbron of door vervuiling/beschadiging van de glazen cuvet.

Deze meters beschikken over verschillende voorgeprogrammeerde methoden en meten de belangrijkste parameters voor waterkwaliteit. De HI833xx0 bieden ook een absorptiemeetmodus voor prestatieverificatie en voor gebruikers die graag hun eigen concentratie-versus-absorptiecurves ontwikkelen.

Om waardevolle laboratoriumtijd en ruimte te besparen kan de HI833xx ook als professionele pH-meter dienst doen, door de extra ingang voor een digitale pH/temperatuurelektrode. Nu kan één meter worden gebruikt voor zowel fotometrische als pH-metingen.

De digitale pH-elektrode heeft een geïntegreerde microchip die alle kalibratie-informatie opslaat. De meter beschikt over 2 USB-poorten voor resp. het overzetten van gelogde data naar een flash-drive/computer (A-USB) en voor aansluiten van het laadsnoer (micro-USB). Voor extra gemak en draagbaarheid kan de meter ook werken op een 3,7 VDC oplaadbare lithium-polymeer batterij.

  •  Geavanceerd optisch systeem
  •  Ingang voor slimme pH-elektrode
  •  CAL Check™-functionaliteit
  •  Twee USB-connecties
  •  Geheugen en GLP
  •  Display met virtuele toetsen
  •  Absorptiemeetmodus
  •  Oplaadbare batterij

De multiparameter fotometers van Hanna Instruments

ph meten met fotometerpH meten

De HI83300-familie biedt de mogelijkheid om een digitale pH-elektrode aan te sluiten. Gebruikers kunnen elke sensor aansluiten uit onze uitgebreide reeks digitale pH-elektroden. Of een gebruiker nu een glazen of plastic behuizing nodig heeft, een bolvormige of kegelvormige puntvorm, of de mogelijkheid voor veilig gebruik met voedselmonsters, ons aanbod van digitale elektroden is geschikt voor bijna iedereen. Elk van onze digitale pH-elektroden heeft een geïntegreerde temperatuursensor om ervoor te zorgen dat alle metingen automatisch worden gecompenseerd voor temperatuurschommelingen. Bovendien is in de elektrode een ingebouwde microchip ondergebracht die kalibratiegegevens opslaat, zoals datum, tijd, kalibratiewaarden, offset en hellingskarakteristieken. Wanneer de elektrode is aangesloten, wordt deze kalibratie-informatie overgebracht naar de meter, waardoor gebruikers gekalibreerde pH-elektroden kunnen verwisselen zonder opnieuw te hoeven kalibreren. Elk van onze digitale pH-elektroden kan worden aangesloten op de HI83300-familie via een ingang van 3,5 mm. Een elektrode aansluiten is nog nooit zo eenvoudig geweest; er zijn geen uitlijningsproblemen of gebroken pinnen. Sluit gewoon de elektrode aan en begin met meten.

Voeding

Wat de HI83300-familie zo veelzijdig maakt, is dat ze kunnen worden gebruikt als draagbare meter of als tafelmeter. Uitgerust met een oplaadbare lithium-ionbatterij, kunnen deze meters gemakkelijk naar de productieruimte worden gebracht of worden meegenomen voor metingen onderweg. Deze duurzame batterij gaat tot 500 fotometermetingen of 50 uur continue pH-metingen mee. Om de levensduur van de batterij te verlengen, zet de automatische uitschakelfunctie de meter automatisch uit na 15 minuten inactiviteit. Er kan een voeding worden aangesloten op de micro-USB-poort aan de achterkant van de meter.

USB-connecties

usb fotometerOp de meters bevinden zich zowel een USB- als een micro-USB-poort. Elk van deze poorten kan worden gebruikt om gegevens over te dragen via een USB-schijf of een directe verbinding met een pc of Mac. Gegevens worden overgedragen als csv-bestanden voor eenvoudige verwerking en brede compatibiliteit.

Verbeterd optisch systeem

Het interne referentiesysteem van de HI83300-fotometerfamilie compenseert eventuele afwijkingen als gevolg van stroomschommelingen of veranderingen in de omgevingstemperatuur. Nu kunt u vertrouwen op een stabiele lichtbron tussen uw blanco (nul) meting en monstermeting. Led-lichtbronnen bieden superieure prestaties in vergelijking met wolfraamlampen. Leds hebben een veel hoger lichtrendement, waardoor ze meer licht geven met minder stroomverbruik. Ze produceren ook weinig warmte, wat anders de elektronische stabiliteit zou kunnen beïnvloeden. Leds zijn verkrijgbaar in een breed scala aan golflengten, terwijl wolfraamlampen een slechte blauw/violet lichtopbrengst hebben. Verbeterde optische filters zorgen voor een grotere nauwkeurigheid van de golflengte en zorgen ervoor dat een helderder, sterker signaal kan worden ontvangen. Het eindresultaat is een hogere meetstabiliteit en minder golflengtefouten. Een focuslens verzamelt al het licht dat de cuvet verlaat, waardoor fouten als gevolg van cuvet-imperfecties en krassen worden geëlimineerd. Het indexeren van de cuvetpositie is niet meer nodig.

Grote cuvetten

cuvet fotometerDe monstercel van deze meters past op een ronde glazen cuvet met een weglengte van 25 mm. Door de relatief lange weglengte van de monstercuvet kan het licht door een groter deel van de monsteroplossing gaan, waardoor nauwkeurige metingen worden gegarandeerd, zelfs bij monsters met een lage absorptie. Deze cuvetmaat biedt ook een grotere opening, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om kant-en-klare vloeibare of poederreagentia in het monster te doseren. Een aangebrachte, lichtblokkerende afdekplaat sluit zich over de monstercel, waardoor strooilicht de meetwaarden niet beïnvloedt.

Fotometer-modus

Gebruikers hebben met een simpele druk op de knop toegang tot het menu met meetmethoden. Er zijn methoden met een laag, gemiddeld en hoog bereik van bepaalde parameters beschikbaar om zeer nauwkeurige metingen te garanderen. Elke methode krijgt een maateenheid toegewezen, maar gebruikers kunnen de chemische vorm gemakkelijk omzetten om een zinvollere meting te krijgen. De reactietijd is van cruciaal belang bij het uitvoeren van colorimetrische metingen, daarom is de ingebouwde timer van de HI83300-familie een ideale functie. De afteltimer geeft de resterende tijd weer tot een meting wordt uitgevoerd, waardoor consistente resultaten tussen metingen en gebruikers worden gegarandeerd.

Absorbantie-modus

De HI83300-familie maakt alternatieve rapportage van absorptie mogelijk wanneer dat nodig is, evenals een gemakkelijke manier om eigen kalibratiecurves te ontwikkelen en monsters te meten met aangepaste chemie bij een van de vijf beschikbare golflengten.

Intuïtief display

display fotometerDe HI83300-familie is ontworpen met een verlicht, grafisch lcd-scherm. Met virtuele toetsen, een batterijstatusindicator en praktische foutmeldingen zullen gebruikers de meterinterface intuïtief en gemakkelijk te lezen vinden. De gids op het scherm biedt informatie over de huidige werking van de meter en kan in elk stadium van het installatie- of meetproces worden gebruikt om contextuele hulp te tonen.

Databeheer

De HI83300-familie kan tot 1.000 gecombineerde fotometer- en directe pH-metingen opslaan, die kunnen worden geregistreerd door op de log-toets te drukken. Nadat een gebruiker ervoor kiest om een meting te loggen, wordt hem gevraagd een gebruiker en een voorbeeld-ID in te voeren. Namen kunnen snel in de geregistreerde uitlezing worden geprogrammeerd met het compacte en responsieve alfanumerieke toetsenbord op de meterzijde. De metingen worden geregistreerd samen met uitgebreide GLP-informatie (Good Laboratory Practice), zoals datum, tijd, CAL Check-standaardwaarde en gebruikers- en monster-ID.

De meest geschikte multiparameter fotometer vinden voor ùw toepassing? Neem contact op met uw regioverantwoordelijke.