Multiparameter fotometer voor zwembad en spa
HI83326-02

 • > Bestelinformatie:

  geleverd met cuvetten, reinigingsdoekje, USB-kabel, stroomadapter en handleiding


Voor dagelijks gebruik thuis en in commerciële zwembaden en spa’s

Parameters van zwembadwater en water in spa’s, zoals chloor en pH moeten dagelijks gemeten worden. Ook al wordt chloor gebruikt om water van zwembaden en spa’s te desinfecteren, toch hangt zijn werking af van de pH-waarde. Als beide parameters niet constant gecontroleerd worden, kunnen de concentratieniveaus verlagen en zal een groei van micro-organismen de gezondheid schade kunnen toebrengen. Aan de andere kant, als het chloorniveau te hoog is (naast het gebruik van chemische producten) krijgt het water een onaangename geur en kan het oogirritatie veroorzaken.

Cyanuurzuur wordt gebruikt als een stabilisator voor chloor, vooral in de zomermaanden of in verwarmde zwembaden. Controle van alkaliniteit en hardheid zijn even belangrijk, want ze houden het water in een evenwichtige conditie en ze voorkomen corrosie of neerslag.

Met de HI83326 kunnen de 11 belangrijkste parameters voor zwembaden, zoals pH, vrije en totale chloor, alkaliniteit, calciumhardheid, cyaanzuur, broom, ozon en metalen zoals ijzer en vrije en totale koper gemeten worden. De meter is één van de meest geavanceerde fotometers op de markt, met een innovatief optisch ontwerp dat een referentiedetector en lens gebruikt om fouten te elimineren door veranderingen in de lichtbron of onvolkomenheden in de glazen cuvet.

Deze meter beschikt over 12 verschillende voorgeprogrammeerde methoden en meet de 11 belangrijkste parameters voor zwemwaterkwaliteit. De HI83326 biedt ook een absorptiemeetmodus voor prestatieverificatie en voor gebruikers die graag hun eigen concentratie-versus-absorptiecurves ontwikkelen.

Om waardevolle laboratoriumtijd en ruimte te besparen kan de HI83326 ook als professionele pH-meter dienst doen, door zijn extra ingang voor een digitale pH/temperatuurelektrode. Nu kan één meter worden gebruikt voor zowel fotometrische als pH-metingen.

De digitale pH-elektrode heeft een geïntegreerde microchip die alle kalibratie-informatie opslaat. Alle pH-metingen worden automatisch gecompenseerd op temperatuurvariaties met een ingebouwde thermistor in de punt van de detectiebol, voor snelle en nauwkeurige temperatuurmeting.

Twee USB-poorten zijn voorzien voor het overbrengen van gegevens naar een flash drive of computer en ook als voeding. Voor extra gemak en draagbaarheid kan de meter ook werken op een interne 3,7 VDC herlaadbare lithium-polymeer batterij.

 • Geavanceerd optisch systeem
 • Ingang voor slimme pH-elektrode
 • CAL Check-functionaliteit
 • Twee USB-connecties
 • Datamanagement,logs en GLP
 • Lcd met virtuele toetsen
 • Absorbantiemeetmodus
 • Reactietimer
 • Herlaadbare batterij