NIEUW: HI981520 Marine Monitor

27/10/2023

Het meten en monitoren van het zoutgehalte in zeewateraquaria is een aanhoudende missie. De HI981520 is een gebruiksvriendelijke, verticaal gemonteerde eenheid die continu de geleidbaarheid en pH bewaakt en weergeeft. Perfect voor het continu monitoren van zoutwateraquaria en riftanks thuis, openbare aquaria, zoutwatermengstations en mariene aquacultuurfaciliteiten.

Lees ook: 'Hoe gebruik ik mijn Checker voor zeewater optimaal?'

Monitor voor zeewateraquaria

Geleidbaarheid meten in yoghurt

De HI981520 is een eenvoudig te gebruiken meetinstrument voor verticale montage, die continu geleidbaarheid en pH bewaakt en weergeeft. Het zoutgehalte van zeewater wordt uitgedrukt in delen per duizend (ppt), praktische saliniteitseenheden (PSU) of specifieke zwaartekracht (S.G.). Voor elke parameter kan een hoog/ laag-alarm worden geconfigureerd en de resultaten worden weergegeven op een groot, gemakkelijk afleesbaar lcd-scherm.

De meegeleverde geleidbaarheidssonde met twee elektroden heeft een ingebouwde temperatuursensor voor snelle, zeer nauwkeurige metingen. De gelgevulde HI1286 pH-elektrode heeft een behuizing van PEI-hars die gemakkelijk te reinigen is en bestand is tegen agressieve chemicaliën. Bovendien is het ontwerp met dubbele junctie minder gevoelig voor verstopping, waardoor er snel stabiele meetresultaten worden behaald.

  • Snelle metingen in één oogopslag voor pH, zoutgehalte en temperatuur
  • Gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden met eenvoudige navigatie
  • Ingebouwde alarmen waarschuwen u wanneer parameters buiten bereik zijn

Saliniteit, pH en temperatuur

Geleidbaarheid meten in yoghurt

Handig en gebruiksvriendelijk

Uitgerust met een eenvoudige gebruikersinterface. De resultaten worden weergegeven op een groot, gemakkelijk afleesbaar lcd-scherm. Gebruikers kunnen de gewenste eenheden voor zoutgehalte (ppt, PSU, soortelijk gewicht (S.G.) en temperatuur (C° of F°) kiezen. De sondes kunnen rechtstreeks in een aquariumtank worden geïnstalleerd/ondergedompeld (met meegeleverde zuignappen) en zijn ontworpen om continu de pH-, zoutgehalte- en temperatuurniveaus te controleren.

Twee alarmmodi

Voor elke parameter kan een hoge/lage waarde worden geconfigureerd. Gebruikers kunnen worden gewaarschuwd wanneer een gemeten waarde de ingestelde hoge/lage waarde overschrijdt of onderschrijdt. Geeft waarschuwingsberichten weer en er klinkt een geluidssignaal wanneer een alarm wordt geactiveerd. Hierdoor wordt u gewaarschuwd wanneer metingen buiten het ondersteunde bereik vallen.

pH-elektrode (HI1286)

Geleverd met een pH-elektrode met dubbele junctie en een PEI-hars behuizing. Hierdoor is de pH-elektrode bestand tegen veel agressieve chemicaliën. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en minder gevoelig voor verstopping, voor snelle en stabiele pH-metingen. De geleidbaarheidssonde met twee elektroden is aan de monitor bevestigd en beschikt over een ingebouwde temperatuursensor aan de punt van de EC-sensor. Dit maakt snelle en nauwkeurige metingen van het zoutgehalte en de temperatuur mogelijk. Elke sonde heeft een kabellengte van 2 m voor langere afstanden tussen de monitor en het zoutwatermonster.

Zuignapbevestiging en montagefuncties

Kan eenvoudig aan de buitenkant van het aquarium worden bevestigd om regelmatige monitoring mogelijk te maken. De sondes worden met zuignappen aan de achterkant van een aquarium bevestigd en zijn geschikt voor het continu meten van de geleidbaarheid en bijbehorende parameters die nodig zijn in toepassingen zoals zeewater, zoutwateraquaria of aquacultuur. Een montageonderdeel bevat voorgesneden strips met een sterke lijm die hecht op de meeste gladde oppervlakken.

HI981520 Marine Monitor: info en bestellen

 

< Terug