Nieuwsbrief Voeding juni 2021
19/05/2022
Met de komst van mooi weer zullen de temperatuurcontroles intensiever worden, om ervoor te zorgen dat de koudeketen wordt gerespecteerd. EN13485 stelt de technische, functionele en prestatiekenmerken vast van thermometers die zijn toegestaan om het vervoermiddel, de opslag en de distributie van gekoeld of bevroren voedsel te controleren.
Temperatuur en EN13485
Om te worden gecertificeerd volgens EN13485, worden thermometers onderworpen aan strenge tests die worden uitgevoerd door geaccrediteerde en onafhankelijke instanties. Een conforme thermometer heeft de garantie:
- robuuste behuizing, bestand tegen schokken
- behuizing met min. dichtheid van IP65, bestand tegen opspattend water
- gegarandeerde en reproduceerbare nauwkeurigheid van maximaal ± 0,5 °C (klasse 0,5) of maximaal ± 1 °C (klasse 1)
- minimaal meetbereik van -30 tot 70 °C
- voor voeding goedgekeurde materialen
HI98501

Digitale thermometer met vaste steeksonde
- CAL Check™
- Conform EN13485
- Snelle en nauwkeurige resultaten
- Voor kwaliteitscontrole
HI98509

Thermometer met flexibele kabel en steeksonde
- CAL Check™
- Conform EN13485
- Flexibele kabel van 1 m
- Voor controle van halfvaste stoffen
HI151-000

Zakthermometer met inklapbare steeksonde
- EN13485
- CAL Check™
- Ergonomische vorm
- Veilige inklapbare steeksonde
- Voor controle van halfvaste stoffen
HI93501

Thermistor thermometer met verwisselbare sonde
- Snel en nauwkeurig
- CAL Check™ & stabiliteitsindicator
- Waterbestendige ergonomische behuizing
- Conform EN13485
- Beschermhoes optioneel
- Voor productie, transport, supermarkt, horeca ...
Azowipes

HACCP-desinfectiedoekjes voor thermometers
- Altijd de juiste dosering alcohol
- Breed werkingsspectrum
- Pluisarm, sterk en duurzaam
- Goed afsluitbare bus
Kalibratiecertificaten

Indien gewenst verzorgen wij ook snel en accuraat de jaarlijkse kalibratie van uw meetinstrumenten. Wij kunnen voor alle digitale thermometers (ongeacht het type of merk) een certificaat opmaken, geldig voor zowel HACCP, BRC, IFS en ISO22000.
< Terug