Meetinstrumenten voor brouwerijen

Analytische testen voor brouwers. Test cruciale parameters in het brouwproces. Volg uw voortgang van korrel tot glas. Technologie ontworpen om thuis- en ambachtelijke brouwers te helpen bij het produceren van kwaliteitsbier.

Hanna Instruments biedt brouwerijen een verscheidenheid aan meetinstrumenten. Hanna Instruments-meters zijn betrouwbaar, eenvoudig in gebruik en helpen u bij het bepalen van kritische parameters zoals pH, wat essentieel is voor het brouwproces.

Brochure Brouwtoepassingen
form

De kracht van pH

Ervaren brouwers weten dat de sleutel tot het maken van het beste bier erin bestaat ervoor te zorgen dat de pH van hun water en wort correct wordt gemeten. Een breed scala aan draagbare pH-meters die zijn ontworpen voor bier, maken pH-testen eenvoudig.

ph meten bier
In het brouwproces zijn de enzymen die nodig zijn om zetmeel om te zetten in suiker pH-gevoelig, met een optimale pH van 5,2 tot 5,6. Er worden verschillende verbindingen gebruikt om de pH aan te passen, waaronder fosforzuur, melkzuur en gips. De helderheid van het wort en de vorming van breuk worden ook beïnvloed door de pH. Eiwitcoagulatie vindt plaats tijdens het koken van wort, waarbij de optimale pH rond pH 4,9 ligt, hoewel een gebruikelijke kook-pH 5,2 is. Een te hoge pH remt niet alleen de stolling, maar bevordert ook het bruin worden door de interactie van aminozuren en reducerende suikers.

Het gebruik van hop tijdens het koken van het wort wordt ook beïnvloed door de pH; naarmate de pH stijgt, neemt de oplosbaarheid van hopharsen toe. Een hoge pH verhoogt ook de afgifte van tannines, wat resulteert in een hardere smaak en een neiging tot verhoogde microbiële activiteit.

Andere parameters voor bieranalyse

Met de HI801 spectrofotometer meet u ook nog:

  • Amylase in mout
  • Azijnzuur
  • Aceetaldehyd
  • Alcohol in bier
  • Citroenzuur
  • Koper in bier
  • Kleur van bier
  • Kleur van wort
  • Diacetyl in bier
  • Opgeloste zuurstof in bier
  • Vrij aminostikstof van wort
  • Glycerol
  • IJzer in bier
  • Melkzuur
  • Pyruvinezuur
  • Zwaveldioxide van mout
  • Totaal koolhydraten
  • Totaal zwaveldioxide in bier
  • Totaal polyfenolen in bier
  • Gistflocculatie